Laatste berichten

Tags

Toffe activiteiten in Kaapstad met kinderen

20 januari 2019 marjon 4 Comments

Toffe activiteiten in Kaapstad met kinderen

20 januari 2019 Marjon 4 Comments

Deze zomer eindigde onze Zuid-Afrika rondreis in Kaapstad. Deze heerlijke stad biedt voor elk wat wils en zo ook veel toffe activiteiten voor gezinnen met kinderen. Wij hebben er genoten van onze laatste vakantiedagen en zouden zo weer gaan! Hieronder tref je onze absolute Must Sees in Kaapstad!

Lion’s Head

Wij hebben met Mike en Milou (9 en 7 jaar) de prachtige Lion’s Head beklommen en dat was best afzien voor ons allemaal. Met een hoogte van 669 meter is Lion’s Head beduidend minder hoog dan de Tafelberg, het uitzicht is echter minstens zo mooi! De klim naar boven is 2,5 kilometer en duurt ongeveer een dik uur. We werden beloond met spectaculaire uitzichten over Kaapstad, de Tafelberg en de 12 Apostelen. Zelfs Robben Island konden we zien liggen. Let op: met kinderwagens is dit echt niet te doen, wel hebben we ouders met draagzakken gezien maar ook dat lijkt mij persoonlijk best een uitdaging. Je hebt echt goede schoenen nodig (slippers kan echt niet!) en neem voldoende water en zonnebrandcrème mee. Onze kids waren maar wat trots dat ze een echte berg hebben beklommen!

Wat een uitzicht!

De Tafelberg

Eén van de zeven wereldwonderen!  Je kunt niet om de Tafelberg heen. Van kilometers afstand komt de berg boven alles uit en het is met recht één van de beroemdste bergen ter wereld. De berg is te herkennen aan zijn platte bovenkant. In de periode dat wij er waren lag er zelfs met regelmaat een ’tafelkleed’ op, een wolkenbedje. Je kunt met een kabelbaan naar boven of al klimmend (maar dat is met kids niet te doen!). Al wandelend op het grote plateau heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Kijk hier voor openingstijden van de kabelbaan en tickets. Vooraf reserveren is aan te raden.

Uitzicht op de Tafelberg vanaf ons appartement in Kaapstad
Uitzicht op de Tafelberg vanaf de voet van Lion’s Head
V&A Waterfront

V&A Waterfront ligt aan de haven en is een waar shopping walhalla. Ook de culinaire lekkerbek kan zijn hart hier ophalen en wij hebben hier dan ook veel tijd doorgebracht ;-).  Deze bruisende hotspot staat vol met winkels, boetiekjes en restaurants en ook in de avonduren is het hier gezellig druk met veel live entertainment. Wij en de kids waren helemaal weg van de food market die hier staat. We hebben meedere keren genoten van veel lokale delicatessen, maar ook van oesters, lekkere wijntjes en sushi. Je kunt natuurlijk ook neerstrijken bij één van de restaurants die uitzicht hebben op het water. Vanaf V&A Waterfront vertrekken de boten naar Robben Island.

Bo-Kaap

De prachtige felgekleurde huisjes van de wijk Bo-Kaap zijn een plaatje om te zien. Een wandeling door deze meest kleurrijke buurt van Kaapstad is dan ook aan te raden. De inwoners zijn veelal afstammelingen van slaven die uit delen van Afrika, Indonesië en elders uit Azië afkomstig waren. Ze worden Kaapse Maleiers genoemd. Ze hebben de Zuid-Afrikaanse menukaart beïnvloed, zo staan er diverse heerlijke Curry’s op het menu. De wijk grenst direct aan het centrum, maar heeft een totaal andere sfeer dan de rest van de stad en wij vonden het zeker een bezoekje waard.

Two Oceans Aquarium

Wij hadden een dag minder mooi weer en brachten die dag een bezoek aan het Two Oceans Aquarium in de V&A Waterfront. En dat was voor ons volwassenen minstens zo leuk als voor de kinderen. Er zwemmen in dit zeeaquarium meer dan 8000 vissen en andere dieren rond (waaronder ook haaien en pinguïns). We waren zeker niet de enige die deze populaire attractie bezochten en moesten daarom wel even wachten voor de interactieve experiences zoals een foto maken van de kids – met honderden Nemo-visjes. Meer info en tickets tref je hier.

The Company’s Garden

Deze mooie botanische tuin is aangelegd in de VOC tijd om groenten te kweken voor de zeevaarders om hen te beschermen tegen scheurbuik. De prachtige bomen, groeten- en kruidentuin zijn een oase van rust, vlakbij het centrum van de stad. Er zit een lekker ontbijt-/lunchtentje in het park die we zeker aan kunnen raden voor gezinnen want er zit een toffe speeltuin bij. De toegang tot het park is gratis.

Robben Island

Eerlijk is eerlijk, wij zijn hier niet geweest omdat we aan het begin van de reis nog twijfelden of een bezoek niet te heftig zou zijn voor onze kids. Toen we toch besloten om te gaan, bleken er geen tickets meer beschikbaar te zijn voor de periode dat wij in Kaapstad waren. Heel naïef om te denken dat er nog wel kaartjes zouden zijn… Vroeg boeken dus! Dit eiland is, samen met Alcatraz, één van de beroemdste gevangeniseilanden van de wereld. En dat komt natuurlijk door de bekendste inwoner… Nelson Mandela. Hij ‘woonde’ hier maar liefst 18 jaar! Nu is het eiland een museum en opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Meer info en tickets hier.

Wij hebben 2,5 dag in Kaapstad doorgebracht, maar je kunt hier met gemak meer tijd doorbrengen. Wij komen graag nog eens terug :-)!

4 Comments

 • Remy 21 januari 2019 at 09:00

  Goed verhaal, aanrader dus wanneer je een bezoek brengt aan Zuid Afrika.

  • Marjon 21 januari 2019 at 09:05

   Ja, is ook voor jullie zeker een aanrader!

 • Manuela 9 september 2019 at 13:53

  Dank, leuk om te lezen! Wij zijn zelf 2 jaar geleden met de kids naar Kaapstad en omgeving geweest. Echt een aanrader. De kinderen willen graag weer terug (maar weten niet dat dat ook veel geld kost, dus waarschijnlijk eerst weer een paar jaar naar Frankrijk). Wij hadden overigens geboekt bij een vrouw die een reisburo opgezet heeft volledig gericht op Kaapstad bezoeken met kinderen en zij heeft ons erg goed geholpen. (zie capetownfamilyholidays.com voor meer info – wij vonden het een verademing om niet zelf alle kindvriendelijke plekken en restaurants te hoeven uitzoeken)

  • Marjon 11 september 2019 at 20:21

   Dank voor je reactie Manuela 🙂 En wat een goede tip voor het reisburo met kindvriendelijke plekken, daar ga ik zeker ook naar kijken om inspiratie op te doen voor een volgende keer. Want ook wij gaan graag nog eens terug. En ja dan moet er inderdaad weer flink gespaard worden want Zuid-Afrika is zeker niet goedkoop. Maar wij vonden deze reis wel echt al het geld waard.
   Groetjes marjon

  Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Blog

  Archieven

  Volg me

  Abonneer op mijn blog

  ×