Laatste berichten

Tags

Hapjes kerstdiner op school

11 december 2019 marjon 1 Comment

Hapjes kerstdiner op school

11 december 2019 Marjon 1 Comment

Elk jaar kijken de kids enorm uit naar het kerstdiner op school. Voor hen één van de hoogtepunten van het jaar! Samen genieten van de lekkerste kersthapjes. In mijn ogen het liefst gezonde hapjes, in de ogen van Mike en Milou het liefst zo ongezond mogelijke hapjes. Hieronder tref je een aantal tips die de afgelopen jaren bij ons goed in de smaak zijn gevallen en die wellicht als inspiratie kunnen dienen voor de komende dagen. 

Marshmallow sneeuwman

Marshmallow sneeuwman

Deze leuke sneeuwmannetjes kun je al een dag van te voren klaarmaken, want ze smelten niet ;-

Wie wil hier nu niet z’n tandjes in zetten? En ja het is wellicht een minder gezond hapje maar hé, het is ook feest. Het gezichtje kun je tekenen met chocolade stift en de neus is van een klein stukje van de aardbeiveter waar ook de ‘sjaal’ van is gemaakt. De marshmallows en de aardbei zijn vastgemaakt met een cocktailprikker. 

Rendier fruitbekers

Rendier bekers vers fruit

Deze leuke én gezonde traktatie is gemaakt door mijn lieve vriendin Kim. De rendieren zijn van de Hema. De randjes van de bekers zijn gesuikerd en ze kunnen gevuld worden met je favoriete fruit.

Kerstboompjes van ontbijtkoek

Ontbijtkoek kerstboompjes

Ook deze kerstboompjes zijn heel makkelijk om te maken. Snij de zijkantjes van de ontbijtkoek schuin af. Verder heb je alleen een groene stift nodig, wat smarties en gekleurde spikkels. Je kunt ook een variant met brownie maken, valt ook goed in de smaak.

Vuurpijltjes

Vuurpijl knakworstjes

Maak driehoekjes van komkommers voor de bovenkant en steek het rietje een klein stukje in het worstje. En voilà een superleuk hapje.

En verder… wat dacht je van kleine pizza’s, al dan niet in de vorm van een ster of kerstboom. Ze zijn veruit favoriet bij de kids in de klas en je schaal gaat gegarandeerd leeg mee naar huis. Ik hoop je wat laatste inspiratie te hebben gegeven en hoor (of zie) natuurlijk graag wat jouw kersthapjes geworden zijn.

1 Comment

 • Remy 20 december 2018 at 08:40

  Leuke en lekkere hapjes zeg!!

 • Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Blog

  Archieven

  Volg me

  Abonneer op mijn blog

  ×