Laatste berichten

Tags

Tips verrukkelijk Valencia

13 oktober 2018 marjon No Comments

Tips verrukkelijk Valencia

13 oktober 2018 Marjon No Comments

Nadat ik al een keer of vier in Barcelona was geweest, werd ik steeds nieuwsgieriger naar het veelbesproken Valencia. En dus vlogen we een paar maanden geleden voor een vierdaagse trip naar onze nieuwe favoriete Spaanse stad.

Al snel bleek dat er geen woord was gelogen aan al die mooie verhalen die we op voorhand hadden gehoord… Valencia is een verrukkelijke stad! Met fantastische koffietentjes, barretjes en restaurants waar menig Bourgondiër alleen al voor zou gaan. Maar Valencia heeft nog zoveel meer te bieden. Prachtige pleinen en gebouwen, een waanzinnig stadspark, architectuur, cultuur en het ligt ook nog eens op fietsafstand van een mooi zandstrand. Op alle gebieden zijn onze zintuigen geprikkeld en onze smaakpapillen zijn flink in de watten gelegd.

Onze leukste Valencia ontdekkingen en tips op een rij:

Picknicken

Ga picknicken in de mooie Turia Garden, een 10 kilometer lang stadspark gelegen in een droge rivierbedding, welke rond het noordelijk deel van het centrum loopt. Wij hebben in een lokaal supermarktje lekker brood, kaas, worst en een flesje wijn gekocht en voelden ons de Koning te rijk. Overal in het park zie je wandelaars, joggers, spelende kinderen in de vele speeltuintjes en mensen die de schaduw opzoeken onder de vele bomen. Een heerlijk sfeertje.

Huur fietsen

Op de fiets kun je heel gemakkelijk grote delen van de stad verkennen. Veel accommodaties bieden fietsverhuur aan en op veel plaatsen in de stad kun je hiervoor terecht. Meestal betaal je een vast bedrag per dag (gemiddeld zo’n 9,00 per dag).  Wijzelf hebben gebruik gemaakt van de stadsfietsen bij Valenbisi. Groot voordeel is dat je maar zo’n € 13,50 betaalt voor 7 dagen. Vervolgens kun je telkens een fiets pakken bij één van de vele ophaal- en inleverstations in de stad. Wanneer je je fiets binnen een half uur weer inlevert betaal je niks extra. Het eerste halve uur extra (dus tot 1 uur gebruik) kost ca. € 0,52. Daarna betaal je voor ieder uur € 3,12 dus het is vooral geschikt voor korte ritjes. Wij hebben slechts 1 keer langer dan een uur aan één stuk gefietst en daardoor waren wij een stuk goedkoper uit.

Een tweede voordeel vonden wij dat je je veel flexibeler in de stad kunt bewegen. Je kunt je fiets namelijk bij een station in de buurt inleveren vervolgens lekker een stuk wandelen of een stuk met de metro gaan en ergens anders weer een andere fiets pakken. Super eenvoudig en heel praktisch. Houd er wel rekening mee dat er een borg op je creditcard wordt gereserveerd van € 150,00. Er is een app beschikbaar waarop je de vele stations kunt zien liggen, erg handig om te zien waar er fietsen voor jou in de buurt beschikbaar zijn.

Eten en drinken

De stad staat bekend om zijn Paella en er zijn dan ook enorm veel restaurants waar je hiervoor terecht kunt. Bestel zeker ook een Aqua de Valencia (Valenciaans water). Dit lekkere drankje wordt gemaakt op basis van cava, wodka, sinaasappelsap, gin en suiker. Strijk neer op een van de vele terrasjes en proef deze heerlijke cocktail. Spanjaarden eten later op de avond, maar eten graag een tapas einde van de middag. En daar kun je overal voor terecht. Een paar spots die je zeker niet over mag slaan: La Mas Bonita Patacona, een heerlijk lunchtentje aan het strand. Een andere heerlijke ontbijt- of lunchspot: Dulce de Leche in Razafa, waar het water je alleen al in de mond loopt bij het zien van de meest lekkere taartjes en broodjes in de vitrine.

Mercado

In het centrum ligt de overdekte Mercado Central aan de Plaza Ciudad de Brujas. Ruim 8.000 m2 vol met kraampjes met de lekkerste kazen, taartjes, hammen, brood en andere specialiteiten. Als Foodie haal je hier je hart op! Neem een lekker wijntje en wat pinchos aan de hippe Central Bar en geniet van alle indrukken van de markt.

De wijk Razafa

Erg populaire wijk die barst van de leuke koffietentjes, barretjes, restaurantjes, vintage winkeltjes en galeries. Wij gingen van koffietentje naar koffietentje en kunnen Café Dulche de Leche van harte aanbevelen. Het water liep ons in de mond bij het zien van al het lekkers in de vitrine.

Strand

Naast alle culinaire verrassingen en culturele indrukken, kun je in Valencia ook heerlijk bijkomen op het strand. Het is groot, breed en langs de gehele boulevard zijn restaurants en bars te vinden. Een leuke buurt aan het strand is Cabanyal met veel mooi gekleurde vissershuisjes.

Mocht je tot slot nog niet overtuigd zijn om een bezoekje te brengen aan Valencia dan is het misschien het heerlijke Mediterraanse klimaat dat je weet te overtuigen. Met ruim 300 zonnige dagen per jaar en zeer milde winters (gemiddeld 15 graden) kun je vrijwel het hele jaar op een terrasje zitten en genieten van het zonnetje. Valencia heeft een eigen vliegveld en de vluchttijd is minder dan 2,5 uur vanaf Eindhoven en vanaf het vliegveld ben je in no time met de metro in het centrum.

Ben jij al eens in Valencia geweest? Zo niet, ben je overtuigd om te gaan?

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Blog

Archieven

Volg me

Abonneer op mijn blog

×