Laatste berichten

Tags

Onze favoriete accommodaties in Zuid-Afrika deel 1

9 november 2018 marjon No Comments

Onze favoriete accommodaties in Zuid-Afrika deel 1

9 november 2018 Marjon No Comments

Deze zomer maakten wij als gezin een rondreis door het prachtige Zuid-Afrika. We hebben veel bijzondere accommodaties ontdekt. Vandaag deel ik onze absolute favoriet in één van de mooiste safariparken van de wereld, het Krugerpark.

IsiLimela Game Lodge

Dit pareltje is gelegen in Nationaal Park Greater Kruger: Balule Private Game Reserve. Wij wilden dolgraag een paar nachtjes in de wildernis slapen en het liefst in Kruger. De meeste lodges bleken echter knetter duur te zijn. € 800,00 per nacht voor 4 personen was niks, pfff! Na flink zoeken kwam ik de prima geprijsde IsiLimela Game Lodge tegen. En we hebben echt geen moment spijt gehad van onze onvergetelijke dagen daar. Nou ja, misschien spijt dat we er niet meer nachten geboekt hebben.

Alleen de tocht naar IsiLimela toe is al een avontuur. Vanaf de gate van het Balule Reserve is het nog een half uur rijden naar de lodge. Aangezien het een onverharde weg is, raad ik aan om een verhoogde auto te huren.  Wij huurden onze auto via Sunnycars. Onderweg zagen wij al veel giraffen, een olifant en impala’s en dus werd het een heel aangenaam uurtje in plaats van half uurtje…

Bij de ingang werden we hartelijk ontvangen door het voltallige personeel. En met een lekker koel drankje en een fris doekje in onze handen, voelden we ons meteen eregasten. Maikel en Wanda (Nederlanders) zijn nog maar sinds half juni 2018 de eigenaren van IsiLimela en ze zijn harstikke trots op hun lodge. En geheel terecht ook want ze hebben er een hele mooie plek van gemaakt.

Onze rondavel
Aan alles gedacht

Een prachtige rondavel stond voor ons klaar en aan alles was gedacht! Gepersonaliseerde kaartjes op de bedden, zelfs bij de kinderen, heerlijke zachte badjassen aan de kapstok en een meer dan gevulde koelkast in de prachtige buitenkeuken. Uiteraard ontbrak ook onze eigen ‘braai’plaats niet. En dan het uitzicht… werkelijk onbetaalbaar.

Na een indrukwekkende rondleiding over het terrein konden de kids echt niet langer wachten om te gaan plonzen in de kleine pool. Ook deze heeft een view waar je U tegen zegt. En al is het water best behoorlijk fris, de kids trokken zich er niets van aan.

IsiLimela heeft een eigen 4 x 4 terreinwagen en rangers in dienst. En dus stapten we einde van de middag in de jeep. Vol  verwachting klopten onze hartjes… Welke dieren zouden we spotten?

Game Drive

Balule heeft een open verbinding met het Kurgerpark en de kans bestaat dus dat je hier de Big five tegenkomt. Wij zagen helaas geen leeuwen die bovenaan ons verlanglijstje stonden. Maar wel olifanten, buffels, veel giraffen, nijpaarden, impala’s en kudu’s.

Rond zonsondergang stopten we op een magische plek waar we mochten uitstappen voor een borrel. Je leest het goed, uitstappen in de wildernis! De kids konden het niet geloven en we hebben met z’n allen genoten van de spectaculaire omgeving.

Na de borrel was het inmiddels donker geworden waardoor het nog een beetje spannender werd. Met een flinke zaklamp scheen onze spotter heen en weer op zoek naar ‘oogjes’. Helaas lieten de nachtdieren zich die avond niet zien, maar wat waren we onder de indruk van deze eerste game drive.

Wij betaalden 500 Rand per persoon voor de game drive (ca. € 33,00).

Foto via Booking.com
Diner onder de sterrenhemel

Terug in IsiLimela stond onze dinertafel klaar, voorzien van gezellige lantaarns en warmtelampen. We hebben gesmuld van een heerlijk drie-gangen diner, uiteraard met bijbehorende Zuid-Afrikaanse wijnen. Tijdens het diner hoorden we opeens flink wat gekraak en bleken er meerdere olifanten net buiten het hek van de lodge te staan. Bizar hoe dichtbij ze waren! Dan realiseer je je nog eens extra dit je echt midden in de wildernis bent.

Kers op de taart was het zien van de allermooiste sterrenhemel ooit. Ik heb geprobeerd om er een foto van te maken, maar uiteindelijk maar besloten dat we een foto in ons hoofd moesten nemen 😉

Wat een uitzicht!
Reserveren

Wij hebben via Booking IsiLimela gereserveerd voor € 190,00 per nacht, inclusief ontbijt en diner. De tarieven zijn inmiddels wel verhoogd maar dat is het ook waard. Het is oprecht één van de mooiste plekken waar wij ooit geslapen hebben. De gasten van Booking.com geven IsiLimela Game Lodge een 9,7. Wij geven een vette 10!

Binnenkort deel ik een aantal andere Zuid-Afrikaanse accommodatie tips met je.

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Blog

Archieven

Volg me

Abonneer op mijn blog

×