Laatste berichten

Tags

Goedkope vliegtickets boeken in schoolvakanties

8 december 2019 marjon 2 Comments

Goedkope vliegtickets boeken in schoolvakanties

8 december 2019 Marjon 2 Comments

Heb jij al reisplannen voor de zomer? In mijn ogen is niets zo heerlijk als een vakantie in het vooruitzicht hebben en daarom heb ik een aantal weken geleden vliegtickets geboekt. Komende zomer gaan we naar Vietnam 🙂 In de vakantieperiodes van de kinderen schieten de ticketprijzen echter omhoog. Goedkope vliegtickets boeken in deze periodes lijkt dan ook onmogelijk… Of toch niet?! Deze tips helpen je bij het vinden van goedkope vliegtickets!

Vergelijkingsites

De site Skyscanner doet veel werk voor je. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen vrijwel alle vliegmaatschappijen. Daarnaast kun je een ‘alarm’ instellen wanneer jouw gewenste tickets goedkoper worden. Ook kun je op ‘overal’ zoeken en hiermee de goedkoopste bestemmingen vinden op een specifieke datum. Verder vind ik het handig dat ze een kalender hebben waar je alle prijzen per dag met elkaar kunt vergelijken.

Ook is Google Flights een geweldige site als je je bestemming nog niet bepaald hebt. Je krijgt snel inzicht in de tarieven naar verschillende bestemmingen op een specifieke datum. Heb je een geweldige aanbieding gevonden? Check dan nog een keer of exact dezelfde vlucht niet goedkoper kan via Momondo. Vaak scheelt dit nog een paar euro extra. Ik boek in de meeste gevallen mijn vliegtickets via Skyscanner of Momondo.

Actiesites

Ook actiesites als Vakantiepiraten met goedkope vliegtickets en vakanties zijn de moeite waard om te volgen of om je te abonneren op hun nieuwsbrief. Zo wordt je op de hoogte gehouden van leuke acties en aanbiedingen, bijvoorbeeld bij Fly4Free. Ook Ticketspy is een site waar je waanzinnige acties voor complete vakanties of tickets voorbij ziet komen. De Werelddeal Weken van KLM zijn redelijk bekend, maar ook andere grote airlines zoals Transavia en Easyjet hebben regelmatig superscherpe aanbiedingen. Abonneer je op hun nieuwsbrieven zodat je als eerste op de hoogte bent van de acties.

Goedkope vliegtickets in schoolvakanties boek je ver van tevoren

Dit is mijn beste tip… boek je tickets zo vroeg mogelijk! Minstens een half jaar vooruit. Dit geldt niet wanneer je niet aan schoolvakanties gebonden bent. Dan kan het zelfs zo zijn dat ze 6 weken van te voren gemiddeld gezien het goedkoopste zijn. Maar in schoolvakanties geldt echt, zo vroeg mogelijk boeken! Tickets zijn de laatste weken voor vertrek vrijwel altijd het duurst, zeker naar verre bestemmingen en zeker in de schoolvakanties. Onze vliegtickets naar Zuid-Afrika boekten wij 10 maanden op voorhand en naar Thailand 8 maanden op voorhand. Met name de kerstvakantie en de zomervakantie zijn duur. De meivakantie valt over het algemeen nog mee.

Wees flexibel in data

Op veel websites kun je aangeven dat je data flexibel zijn, meestal met een marge van 3 dagen voor of na je opgegeven datum. Veelal is vliegen op maandag t/m donderdag een stuk voordeliger dan op vrijdag, zaterdag of zondag. Je moet natuurlijk wel mogelijkheden hebben om wat met de vakantiedagen te schuiven op je werk. Ik weet nog dat het met mijn collega’s van de Efteling altijd een heel gepuzzel was om de vakantie kort te sluiten. Maar wellicht ben jij of zijn jouw collega’s niet gebonden zijn aan bepaalde periodes en dan is dit een goede tip.

Zoek vanaf verschillende luchthavens

Natuurlijk kun je vertrekken vanaf Schiphol, maar vergelijk eens andere luchthavens voordat je gaat boeken. Voor Europese bestemmingen kun je ook vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Düsseldorf Weeze of Brussel (Charleroi). Voor intercontinentale vluchten check ik altijd Amsterdam, Düsseldorf en Brussel. De prijsverschillen kunnen ook hier enorm groot zijn. Dit heeft enerzijds te maken met luchthavenbelasting, in Nederland betaal je voor Schiphol vaak de hoogste belasting. Daarnaast hebben onze buren in andere periodes schoolvakanties waardoor de tarieven in bijvoorbeeld onze mei- of herfstvakantie vanaf die luchthavens een stuk interessanter zijn. Dit kan ook gunstig zijn voor je aankomstluchthaven. Wil je bijvoorbeeld naar Milaan dan heb je keuze uit meerdere vliegvelden. En ook bij Barcelona heb je meerdere opties die de moeite waard zijn om te bekijken.

Rechtstreekse vlucht of een tussenstop?

Met één overstap (of meerdere) naar je bestemming kun je veel geld besparen. Wij vinden het persoonlijk niet erg om 1 overstap te hebben op intercontinentale vluchten. Best fijn om even de benen te kunnen strekken en ook voor de kids is het een onderbreking van de lange reis. Naar Zuid-Afrika hadden wij een tussenstop in Londen en naar Thailand is een tussenstop in heel veel landen mogelijk. Het scheelde ons vele honderden euro’s en slechts een paar uur extra reistijd.

Als reizen je grote hobby is, dan is het zoeken (en vinden!) van goedkope vliegtickets een heuse sport. En laat ik in deze sport best bedreven zijn al zeg ik het zelf 😉 Afgelopen jaren vlogen wij in het hoogseizoen voor € 2.300,00 met 4 personen (kids 7 en 9 jaar) naar Zuid-Afrika en voor € 2.000,00 naar Thailand. In andere periodes kan dat uiteraard nog goedkoper alleen is die tijd voor ons helaas voorbij met onze schoolgaande spruiten.

Heb jij nog meer tips voor het boeken van goedkope vliegtickets? Laat even een reactie achter hier beneden.

2 Comments

 • Remy 30 december 2018 at 10:49

  Zo zie je maar, eerst leer je veel aan je dochter en dan komt er een tijd, dat je veel leert van je dochter. Hihi. Goed verhaal schat. Xxxxx

  • Marjon 30 december 2018 at 12:40

   Haha ben blij dat je er wat aan hebt! xx

  Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Blog

  Archieven

  Volg me

  Abonneer op mijn blog

  ×