Laatste berichten

Tags

Zeven redenen voor een Zuid-Afrika vakantie met kids

24 november 2018 marjon No Comments

Zeven redenen voor een Zuid-Afrika vakantie met kids

24 november 2018 Marjon No Comments

Afgelopen zomer waren wij op vakantie in Zuid-Afrika. Dit land staat bij ons met stip op nummer 1 als allerleukste bestemming om met kinderen (maar ook zonder kinderen) naar toe te gaan! Ik geef je graag  7 redenen voor een Zuid-Afrika vakantie met kids.

 1. De Dieren. Bovenaan het wenslijstje van Mike & Milou stond het zien van een aantal bijzondere dieren. Niet de geijkte Big 5, maar stokstaartjes, pinguïns en walvissen ;-). Die laatste hebben we ook daadwerkelijk gezien (Garden Route). Het is behoorlijk indrukwekkend om tussen de olifanten, giraffen, zebra’s, cheeta’s en al het andere prachtige wild te rijden. En de dieren vanuit een jeep met een ranger zelfs op hele korte afstand te zien. Het ‘zelf’ spotten van onze eerste olifant is een onbetaalbaar moment geweest. En wanneer je samen leeuwen hoort brullen vanuit je accommodatie dat voel je je echt intens gelukkig. Wij hebben een bezoek gebracht aan het Krugerpark (Big 5), Balule Game Reserve (Big 5), Hluhluwe Park (vooral veel olifanten en neushoorns) en iSimangaliso Wetland Park (krokodillen en nijlpaarden. Mocht je enkel het zuiden van Zuid-Afrika bezoeken dan is Addo Elephant Park (Big 5) een aanrader.

  Olifanten spotten in het Krugerpark
 2. Kindvriendelijk. Wat een kindvriendelijk land is Zuid-Afrika. Wij hebben ervaren dat de mensen ontzettend lief zijn voor kinderen. De meeste restaurants hebben speeltuintjes en indien gewenst een kindermenu. Zelfs de wijnhuizen rondom Stellenbosch zijn voorzien van speeltuintjes, wij vonden dat de Fransen daar nog wel wat van kunnen leren.  Ook bij de accommodaties hebben wij ondervonden dat kinderen meer dan welkom zijn.
  Borrelen in het Krugerpark
 3. Geen tijdsverschil. Hoe heerlijk is het om geen tijdsverschil te hebben met Nederland? Je bent dus niet dagen bezig om in het juiste ritme te komen met je kids en hebt geen jetlag! In de winter is het tijdsverschil overigens wel een uurtje.
  Walvissen spotten in Hermanus
 4. Betaalbare Afrika bestemming. Toegegeven een vakantie naar Zuid-Afrika is niet heel goedkoop. Maar in vergelijking met de buurlanden is Zuid-Afrika wel spotgoedkoop. De vlucht is een flinke investering, maar het eten en drinken is zeer betaalbaar ( een drankje kost ca  €1,50, avondeten hebben wij nooit duurder dan € 50,00 met z’n vieren gegeten en meestal goedkoper). Een tank benzine kost ca. € 30,00. Ook de accommodaties zijn in diverse prijsklassen te vinden en over het algemeen erg goed van kwaliteit. Zie mijn eerdere blog voor tips.
  Lion’s Head beklimmen
 5. Zelf rijden. Je kunt uitstekend met een eigen huurauto het land verkennen. Het wegennet is erg goed al kom je op sommige stukken wel de nodige ‘potholes’ (kuilen) tegen. En het is even wennen om links te rijden. Wij hebben een auto gehuurd via Sunnycars en zijn zelf van Johannesburg naar Durban gereden en van Port Elizabeth naar Kaapstad. Let wel op de nodige dieren en mensen langs de weg! En ook in de safariparken kun je prima zelf rijden.
  Bijzondere ontmoetingen in het Krugerpark
 6. Lekker eten en wijnen. Zuid-Afrika heeft een heerlijke keuken. En tevens wordt er in restaurants veel rekening gehouden met kids. Vrijwel overal is indien gewenst een kindermenu aanwezig. De Zuid-Afrikanen houden enorm van braaien (BBQ) en voor vleesliefhebbers is dit land dan ook een walhalla. Ook de geweldige lokale wijnen mag je niet missen!
  Dineren met een uitzicht in Lower Sabie
 7. Nederlands praten. Wanneer je langzaam praat in het Nederlands kunnen de mensen die Afrikaans spreken je verstaan. Zeker rondom Kaapstad spreken veel mensen Afrikaans. Hoe leuk is dat voor de kids die nog geen Engels spreken! Mike en Milou vonden het maar wat grappig.

Onze kids (en wij!) vonden Zuid-Afrika fantastisch en wij hebben ons ook geen moment onveilig gevoeld. In onze zomer (winter daar) is er in het Krugerpark een kleine kans op malaria. Wij hebben geen preventiemiddelen geslikt en eerlijk gezegd hebben we geen mug gezien. Toch hebben we wel maatregelen genomen door het dragen van bedekkende kleding en we hebben de kids ingesmeerd met Deet.

Mocht je ooit met je gezin in de gelegenheid zijn om naar dit mooie land te gaan, vooral doen! Ik zou het maar wat graag over willen doen 😉 Check vooral ook onze route.

 

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Blog

Archieven

Volg me

Abonneer op mijn blog

×