Laatste berichten

Tags

Me-time inlassen

5 januari 2019 marjon 6 Comments

Me-time inlassen

5 januari 2019 Marjon 6 Comments

Een nieuw jaar is aangebroken. Zoals ik eerder vertelde heb ik net als veel andere mensen een aantal goede voornemens. Eén hele belangrijke heb ik nog niet genoemd: me-time inlassen! Tijd voor jezelf dus. Een wijze les die ik door mijn burn-out geleerd heb en graag met jou wil delen.

Voordat ik begin 2017 een burn-out kreeg gunde ik mijzelf heel weinig me-time. Want na een drukke dag werken, ging de overgebleven tijd op aan het gezin en huishoudelijk werk. Als ik dan ’s avonds op de bank zat, was alle energie op. TV-kijken of nog even bellen met een vriendin was het hoogst haalbare. Sporten schoot erbij in en ik kwam ook maar niet toe aan andere dingen waar ik energie van kreeg. Zo wilde ik nog een keer die leuke cursus volgen, een fotoboek maken van de vakantie en een middag shoppen want ik kocht alleen maar kinderkleding. Maar hoe dan? En wanneer dan? Ik was regelmatig jaloers op mijn lief Mervyn die zijn twee sportavonden wel heilig kon verklaren. Hoe deed hij dat? En waarom lukte mij dat niet?

Mijn wijze les is dat je dit niet in je eentje kunt veranderen. Daar heb je hulp bij nodig van je naasten. Vraag hen je te helpen! In mijn geval bleek Mervyn het helemaal niet erg te vinden wanneer ik een dagje naar de sauna ging. Het schuldgevoel daarover had ik helemaal zelf. Omdat ik vond dat ik de kids al de hele week zo weinig had gezien (ik werkte 4 lange dagen). Hoe kon ik ook nog eens een weekenddag voor mijzelf nemen? Maar inmiddels kan ik je zeggen: daar krijgen de kids een leukere mama van en Mervyn een happy wife! Daarom hieronder mijn tips.

Tips voor me-time:
 1. Zet minstens 1 avond per 2 weken en 1 weekenddag per maand een kruis in de agenda voor jouw me-time. Wat je gaat doen, maakt niet uit als het maar iets is waar jij energie van krijgt. Dat kan een uitje met vriendinnen zijn, een dagje shoppen of een saunadagje.
 2. Neem eens een vrije dag voor jezelf. Dus niet omdat de kids een studiedag hebben, maar gewoon een dagje vrij voor jou!
 3. Regel een logeerpartij voor de kids. Leuk voor hen, maar ook heeeeel fijn voor jou. Een lekkere ochtend waarin je wakker wordt wanneer jij dat wilt, heerlijk toch?
 4. Laat het huishouden een dagje voor wat het is. De keuken of badkamer poetsen kan morgen ook nog wel.
 5. Ga een weekendje weg zonder kids. Met je geliefde of met een vriendin. En als je echt stoer bent, helemaal alleen!

Dus lieve power mama (of papa), je houdt zo ontzettend veel ballen in de lucht. Hoe knap! Maar jij bent ook belangrijk! En je wordt een leuker mens als je wat meer me-time neemt. Dus ga lekker even ontspannen met de hobby die jou energie geeft. Of dat nu een avond sporten, een massage of een etentje met een vriendin is. Zorg goed voor jezelf. Pas dan kun je goed voor een ander zorgen.

Heb jij tips voor mij om me-time in te plannen? Hoe doe jij dat? Ik lees het heel graag in de reacties hieronder.

6 Comments

 • Sandra Geense 5 januari 2019 at 13:50

  We kunnen nog een keer een avondje gaan dansen ?

  • Marjon 5 januari 2019 at 14:07

   Wat een top idee Sandra! Zeg maar wanneer 🙂

   • Sandra Geense 5 januari 2019 at 14:45

    Ik zal eens kijken waar we terecht kunnen…

    • Marjon 6 januari 2019 at 17:18

     Ben benieuwd, zin in!

 • Remy 6 januari 2019 at 09:36

  Heeeee Marjon, veel goede voornemens stranden in de loop van januari. Me-time volhouden tot 31 december wens ik je met liefde toe! Een keertje extra de Kids opvangen doen we graag!
  Xxxx

  • Marjon 6 januari 2019 at 10:05

   Dankjewel, ik ben er hard mee bezig. Maar het geldt zeker niet alleen voor mij maar ook voor heel veel andere mensen. Wat betreft de kids opvangen daar kom ik graag een keertje op terug 🙂

  Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Blog

  Archieven

  Volg me

  Abonneer op mijn blog

  ×