Laatste berichten

Tags

Volg je hart

30 november 2018 marjon 1 Comment

Volg je hart

30 november 2018 Marjon 1 Comment

Tja… je hart volgen. Het klinkt heel gemakkelijk maar uit ervaring weet ik dat het oh zo moeilijk is. Volg je hart. Hoe doe je dat? En wat betekent het?

Ik probeer tegenwoordig beslissingen te nemen en me te laten leiden door mijn intuïtie. Wat mijn hart mij ingeeft. Het betekent luisteren naar je gevoel en op basis daarvan het beste voor jezelf kiezen. En niet luisteren naar mijn verstand die me vooral vertelt dat ik dingen NIET moet doen. Ik probeer dus niet enkel te beslissen op basis van kennis, feiten, voors- en tegens. Want wikken en wegen en lange overpeinzingen leiden bij mij vaak tot twijfel en dus eindeloze piekergedachten…

Al die gedachten in je hoofd maken je namelijk alleen maar onzeker. Dus ik schakel met regelmaat mijn piekeringen even uit. Hoe? Door te mediteren en meer mindful momenten te creëren. Ik maak sinds mijn burn-out gebruik van de (gratis) Insight Timer app, die ik iedereen kan aanraden. Minder denken zorgt dat je je minder druk maakt. Probeer het zelf door vaker even stil te zijn en doe eens een ademoefening. Ze zijn er al van slechts drie minuutjes.

Moed

Je hart volgen vergt moed. Het vergt moed om belangrijke beslissingen te nemen. Voor jezelf te kiezen. Want dat is doodeng. Wat zullen anderen daar dan van vinden? Logisch dus dat je probeert te luisteren naar je ratio die je vertelt om bijvoorbeeld vooral niet voor jezelf te beginnen en om niet die wereldreis te gaan maken.

Het vergt lef om te vertrouwen op je gevoel. Op jezelf! Je zult fouten maken, maar ervan leren. Zodat je het beter kunt doen. En dus zult groeien. Je hart volgen brengt je echt verder. Meestal weet je intuïtief al lang wat er moet gebeuren. Het zijn je gedachten/angsten die je tegenhouden.

Keuzes

Ook ik heb het afgelopen jaar een aantal dappere keuzes gemaakt, al zeg ik het zelf. En het heeft me meer gebracht dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Zo stopte ik met mijn baan bij de Efteling waar ik al 11 jaar werkte. Zonder iets anders te hebben… Hierdoor ben ik aan dit blog begonnen, iets wat me heel veel energie geeft en waar inmiddels al andere samenwerkingen uit voort zijn gekomen. En ik voel dat het me nog veel meer gaat brengen, dat ik op de juiste weg zit.

Een andere belangrijke beslissing hebben we vorig jaar gemaakt door te verhuizen van Breda naar Tilburg. Dat ging zeker niet zonder slag of stoot en ik vond het doodeng om naar een stad te gaan die ik nauwelijks kende. Waar ik alles moest ontdekken. Van een nieuwe bakker tot nieuwe sportclubs voor de kids. Maar inmiddels zijn er bij ons alle vier mooie nieuwe vriendschappen ontstaan en genieten we elke dag van ons waanzinnig fijne huis. Regelmatig zeggen we tegen elkaar hoe blij we zijn dat we dit gedaan hebben. Als ik geluisterd had naar al de mitsen en maren in mijn hoofd dan waren we echt in Breda gebleven.

Mij heeft mijn hart volgen al veel gebracht. Je leeft maar 1 keer. Dus volg je hart, luister ernaar. Zorg goed voor jezelf. Pas dan kun je ook goed voor anderen zorgen. Want voordat je het weet, leef je het leven van een ander. Je hart volgen is jezelf durven zijn! Je mag er zijn!

1 Comment

 • Remy 3 december 2018 at 15:35

  Volg je hart lieverd. Goed idee! En het werk voor jou!

 • Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Blog

  Archieven

  Volg me

  Abonneer op mijn blog

  ×