Laatste berichten

Tags

10 Eet- en drinktips in Antwerpen

20 november 2018 marjon No Comments

10 Eet- en drinktips in Antwerpen

20 november 2018 Marjon No Comments

Antwerpen heeft al heel lang een speciaal plekje in mijn hart. Ik ga er het liefst een paar keer per jaar een lang weekend naar toe. Vorig weekend heb ik samen met manlief weer veel smakelijke plekjes ontdekt. En omdat ik weet dat het maar moeilijk kiezen is uit al die leuke restaurants, koffietentjes en andere hotspots, deel ik onze 10 favoriete eet- en drinktips graag met jullie.

’t Eilandje

’t Eilandje in Antwerpen in een toffe trendy wijk waar je struikelt over de leuke restaurants en hippe bars langs het water. Veelal verstopt in mooi opgeknapte pakhuizen. Dit stukje Antwerpen is op dit moment the Place to be en dat snap ik helemaal. Combineer je bezoek met een wandeling langs de jachthaven of ga naar het naastgelegen Park Spoor Noord, zeker in de zomer. Je kunt ook cultuur opsnuiven en het beste museum van de stad, het MAS ontdekken

Wij hebben hier van een prima ontbijtje genoten en Sil’eau is ook bij de locals favoriet. Het menu kun je op de muur lezen. Bij mooi weer zit je fijn op het terras en kijk je uit over de jachthaven en museum het MAS

Ga° Nord is Deens voor ‘Ga naar het Noorden’. Dit restaurant is dan ook gevestigd in het oude koetshuis van Park Spoor Noord. Pure gerechten staan er centraal en de inrichting is er fantastisch. Een magistrale ruimte met heel veel groen (eilandjes bekleed met gras) en met een mooie open keuken die overal in het restaurant zichtbaar is. Je kunt er naast lunchen en dineren ook een drankje met wat fingerfood bestellen aan de zijde met de sofa’s voor de haard.

Wij hadden gereserveerd voor de zondagsbrunch. Je kunt er elke zaterdag- en zondag onbeperkt eten en drinken voor € 24,50 per persoon (van 10.00 – 12.00 uur). Wij vonden persoonlijk dat we dan net zo goed in ons hotel hadden kunnen ontbijten en dus hebben we onze plannen gewijzigd. Maar het is in Antwerpen een ware hit. Reserveren is dan ook een must.

De deuren van Bar Noord openen in de zomer. Vanaf begin april tot eind oktober kun je er genieten van overheerlijke houtoven pizza’s, salades en fijne cocktails. En dat op het terras met uitzicht op Park Spoor Noord. Een aanrader voor gezinnen met kinderen, want die kunnen heerlijk spelen in de grote speeltuin of bij de fonteinen.

Omgeving ’t Zuid en de Modewijk

Wij komen heel graag in de Antwerpse wijken ’t Zuid en de Modewijk. Ik vind het zalig om rond te struinen in de antiekwinkels en inspiratie op te doen in de vele toffe conceptstores. Maar ook de innerlijke mens komt hier prima aan z’n trekken.

Tinsel hoort bij de hippe toppers van de wijk ’t Zuid. Een heel knus ontbijt- of lunchplekje met gratis parking voor de deur en een goed terras. Veel lekkere huisgemaakte en gezonde gerechten, maar ook zalige taarten, sappen en goede koffie.

Wij wilden hier graag lunchen en kwamen dan ook rond 13 uur binnen. Het was afgeladen vol, een goed teken! De vriendelijke dame achter de bar vroeg of we gereserveerd hadden? Helaas… De entourage van deze plek en al het lekkers dat we op de borden zagen, zorgen ervoor dat we hier een volgende keer terugkomen, maar dan met een reservering 😉

  • Dansing Chocolade (Kloosterstraat 159) (zonder website)

Hier kun je de hele dag ongedwongen eten en drinken voor een prima prijs. Een gezellig eetcafé met een Vlaamse kaart. Denk aan heerlijk stoofvlees met frietjes waarvan je met een glimlach op je gezicht naar buiten gaat. Ook het terras is een fijne plek. Wij genoten van lekkere biertjes en een prima lunch. De sfeer is relaxed en het publiek zeer divers. Het enige wat wij beetje vreemd vonden is dat je nog contant moet afrekenen… dat is wel handig om rekening mee te houden.

Inmiddels al vele jaren populair! Bij Fiskebar vind je uitsluitend vis- en schaaldieren op het menu. Vers, duurzaam en pure smaken uit de zee. Ga je voor de overheerlijke garnalenkroketjes of kies je voor een groot plateau schelp- en schaaldieren?

  • Copa Cava (Vlasmarkt 32)Ik kon mij ogen niet geloven, maar heus er is een zalige cavabar in Antwerpen!

Bij de Catalanen is het al jaren een sprankelende gewoonte. Een glaasje cava als aperitief of tijdens het eten. Deze Cavateca adviseert je met plezier en laat je proeven van diverse cava’s. Maar je kunt er ook flessen kopen. Wij gingen zielsgelukkig én een aantal flessen rijker naar buiten.

Buiten het centrum

Italiaanser dan bij Brusketta krijg je het in Antwerpen niet! Het is geen hippe tent, hier draait het om pure Italiaanse smaken. Je waant je even helemaal in Italiaanse sferen. Ze serveren de allerlekkerste antipasti en pasta’s om je vingers bij af te likken. Uiteraard vergezeld van goede Italiaanse wijnen. Wij zijn hier nu twee keer geweest en het was beide keren een feestje.

Mocht jij nog goede tips voor mij hebben? Ik hoor ze heel graag!

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Blog

Archieven

Volg me

Abonneer op mijn blog

×