Laatste berichten

Tags

Geluksmomentjes

26 oktober 2018 marjon 1 Comment

Geluksmomentjes

26 oktober 2018 Marjon 1 Comment

Geluksmomentjes. Het zit hem in de kleinste dingen. Ik probeer er tegenwoordig zoveel mogelijk te verzamelen. Hoe ik dat doe? Door veel bewuster naar de wereld om mij heen te kijken. Dat klinkt wellicht wat zweverig en de mensen die mij al wat langer kennen, weten denk ik niet wat ze horen, maar ik probeer tegenwoordig bewust even te vertragen en meer mindfull in het leven te staan.

Geloof me, dat lukt mij zeker niet altijd! Ook ik ren mijzelf nog regelmatig voorbij en reageer soms naar de kids met ‘uhuh’ terwijl ik hun vraag nauwelijks hoor. Tot Milou met haar net 7 jaar kort geleden aan mij vroeg: ‘wat betekent uhuh eigenlijk’. Ik zei wat bedoel je? ‘Nou, je zegt best vaak uhuh tegen mij. Hoor je mij dan eigenlijk wel?’ Dat deed mij toch echt wel inzien dat ik mijn telefoon wat vaker weg moet leggen. En dus probeer ik nu ‘bewust’ te luisteren en echte aandacht te geven aan de mensen die belangrijk voor mij zijn. Geen idee of dit voor jou herkenbaar is, maar ik heb er menig geluksmomentje al voor teruggekregen.

Ook bij het nemen van deze foto ervaarde ik een ultiem geluksmoment. Het samenzijn met mijn allerliefsten op zo’n ongelofelijk mooie locatie zorgde ervoor dat ik zelfs een traantje moest laten. De prachtige opkomende zon op de foto staat voor mij symbool voor het afsluiten van een nare periode. Een vreselijke burn-out en mijn struggle om hem te overwinnen. De warme zonnestralen zetten de Zuid-Afrikaanse hemel in vuur en vlam en ik voelde op dat moment mijn eigen vlammetje eindelijk ook weer branden. ‘Waarom moet je huilen mama?’ Omdat ik zo intens gelukkig ben en zo ontzettend bof met jullie! Het zijn tranen van geluk!

Hoe gaat het bij jou? Heb jij ook geluksmomentjes die je wilt delen? Ik hoor ze heel graag.

 

1 Comment

 • Anke Pennings-Arends 27 oktober 2018 at 20:40

  Enorm herkenbaar Uhuh. Realiseer me ook regelmatig dat ik vaak op automatische piloot reageer op Senna terwijl ze zo vaak eigenlijk hele grappige dingen zegt en doet. En erg mooi gezegd en omschreven over jouw ultieme geluksmoment. Dapper dat je er zo over schrijft! Mijn geluksmomentje deze week was vanochtend samen met Senna met z’n 2-tjes in ons grote bed liggen en heerlijk kletsen en grapjes maken ?.

 • Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Blog

  Archieven

  Volg me

  Abonneer op mijn blog

  ×