Laatste berichten

Tags

Tips voor leuke nieuwe activiteiten in 2019

11 december 2018 marjon 2 Comments

Tips voor leuke nieuwe activiteiten in 2019

11 december 2018 Marjon 2 Comments

December is begonnen. Wat zou je in 2019 willen gaan doen? Tijd om daarover na te denken! Ik heb een aantal leuke tips voor je op een rij gezet.

 1. Fotoboek maken. Deze is vooral voor mijzelf bedoeld want ik ben ontzettend slecht in het maken van fotoboeken. Anders gezegd, ik maak ze dus niet. Doodzonde! Dus in 2019 ga ik er minstens 1 maken. Beloofd!
 2. Home make-over. Als je dat een iets te grote stap vindt, dan kun je het ook kleiner aanpakken door één van je meubels een andere plaats te geven. Of de muur een andere kleur misschien? Ik ga zelf met onze slaapkamer aan de slag. 
 3. Doe eens iets goeds voor een ander. Hoe waardevol is het om – zonder iets terug te vragen – iets voor een ander te betekenen? Het geeft een goed gevoel als je je inzet om iets voor anderen te doen. Liefdadigheid hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. Denk aan een kop koffie drinken bij een eenzame buurvrouw, spullen weggeven aan een goed doel of een kaartje sturen naar iemand die steun kan gebruiken
 4. Start met een ‘Eerste keren dagboek’. Vorig jaar kreeg ik van een lieve buurvrouw een ‘Eerste keren dagboek’. Dingen die je voor het eerst doet schrijf je erin op. En dat hoeven niet altijd grote dingen te zijn! Zo ging ik voor eerst in m’n uppie een kop koffie drinken in een lunchtentje, gingen we voor het eerst op safari naar Zuid-Afrika, benaderde ik iemand uit m’n netwerk voor een inspiratiemeeting wat ik best spannend vond en startte ik met dit blog. Heel leuk om terug te lezen.
 5. Ga op stedentrip naar een minder voor de hand liggende stad. Dus een keer niet naar Antwerpen of Amsterdam. Maar bijvoorbeeld naar Tilburg (mijn erg leuke hometown!), Middelburg of Groningen? Kopenhagen staat overigens op nummer 1 in de ‘Top 10 Steden in de Wereld’ van de Lonely Planet.
 6. Geef eens een boom cadeau of koop er zelf 1! Zo compenseer je je CO2 uitstoot. Via Boomfeestdag kun je een geboorteboom kopen en zelf planten tijdens de boomfeestdag. Via Treesforall kun je ook bomen kopen en heb je al een boom vanaf € 5,-  Met een boomcadeau geef je een nog te planten boom weg, die je kunt opdragen aan een herinnering, vriendschap, jubileum, geboorte of aan de natuur zelf natuurlijk. 
 7. Nieuwe hobby ontdekken. Altijd al een instrument willen bespelen? Of op kookles gewild? Een andere taal willen leren? Kom in actie en ga het nu echt eens doen in 2019.
 8. Kook 1 keer per week vegetarisch. Dat is gezond, beter voor het klimaat en ook nog eens heel lekker.
 9. Ga sparen voor iets leuks. Dat kan een leuke trip zijn, een waanzinnig lekker etentje in dat (sterren)restaurant of die tas die je altijd al wilde hebben. Als je er bewust voor spaart, heb je er (nog) meer plezier van.
 10. Verzamel geluksmomentjes (hoogtepunten). Schrijf 1 keer per maand je geluksmomentjes op, elke dag mag natuurlijk ook. Leuk om aan het einde van het jaar terug te lezen.

Ik ben benieuwd of er iets tussen staat wat jij graag in 2019 zou willen doen? En heb je suggesties voor mij? Dan hoor ik ze natuurlijk heel graag!

2 Comments

 • Remy 12 december 2018 at 02:39

  Goeie ideeën Marjon zeker van dat fotoboek, moet ik ook al meer dan 10 jaar van mezelf!! ?

  • Marjon 12 december 2018 at 09:00

   Haha! Herkenbaar dus 😉

  Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Blog

  Archieven

  Volg me

  Abonneer op mijn blog

  ×