Laatste berichten

Tags

Ontdek Schouwen-Duiveland

23 oktober 2018 marjon No Comments

Ontdek Schouwen-Duiveland

23 oktober 2018 Marjon No Comments

Deze herfstvakantie ging ik met het gezin een lang weekend terug naar mijn Zeeuwse ‘roots’ en beleefden we een heerlijke tijd op Schouwen-Duiveland. Dit Zeeuwse eiland heeft als bekendste badplaats Renesse, waar menig jongere de eerste vakantie zonder ouders heeft doorgebracht. Maar Schouwen-Duiveland heeft veel meer te bieden (ook voor gezinnen!) en ik deel onze leukste ontdekkingen en hotspots met je.

Strand en duinen

Het strand is onlosmakelijk verbonden met Zeeland. Als geboren en getogen Zeeuws-Vlaamse ben ik dol op het strand en ik ben dan ook zeer kritisch als het om fijne strandplekken gaat. Waar je op andere Zeeuwse stranden vaak handdoekje aan handdoekje ligt, is het op veel Schouwse stranden relatief rustig. Zalig! Wij verbleven vlakbij Burgh Haamstede en de duinen- en stranden daar zijn een lust voor het oog. En zeer fotogeniek!

Fietsen in de Duinen

De duinen bij Westerschouwen lenen zich uitstekend voor een heerlijk fietstochtje. En met verschillende leuke stops op de route is het prima vol te houden voor de kids. Wij hebben een bezoek gebracht aan de uitkijktoren die je kunt beklimmen en waar je een mooi uitzicht hebt over het eiland. Vlakbij de toren ligt een prachtig vennetje die de korte wandeling ernaartoe echt meer dan waard is. Let wel op de rode mieren, die bivakkeren er ook!

In Burgh Haamstede kun je op diverse plekken fietsen huren. Een goede optie is bij Fietsverhuur Zeeland. Ook het huren van bak- en/of kinderfietsen behoort bij hen tot de mogelijkheden. Ze bieden tevens de mogelijkheid om je fiets op andere plaatsen in Schouwen-Duiveland te laten bezorgen en je kunt je fietsen online reserveren.

Bezoek de Zeeuwse Wijngaard

Jawel! Zeeland heeft een echte wijngaard, gelegen in Dreischor. Wijnhoeve de Kleine Schorre maakt al jaren uitstekende Zeeuwse wijnen van druiven uit hun eigen wijngaard. Er zit een proeflokaal waar je onder het genot van een hapje de wijn kunt proeven. Er is ook een camping aanwezig.

Ga zeehonden en bruinvissen spotten

Vanaf de Spuisluis in Brouwersdam kun je de zeehonden op enkele meters van je vandaan zien zwemmen. Maar het is ook leuk om met een historisch zeilschip vanuit bijvoorbeeld Zierikzee mee te gaan en de zeehonden en bruinvissen op die manier tegemoet te varen. Wij hebben dit zelf niet gedaan omdat we ons portie zeehonden in Zuid-Afrika al ruimschoots hadden gehad.

Neeltje Jans en de Deltawerken

Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld die Zeeland beschermt tegen het water. Wij waren enorm onder de indruk van de nieuwe Delta Experience, een 4D animatie die je laat ervaren hoe het geweest moet zijn tijdens de watersnoodramp in 1953. Je voelt de wind door je haren gaan en je ervaart hoe de golven terrein winnen terwijl op de achtergrond de radio klinkt uit die tijd. We waren er echt wel even stil van… Houd er rekening mee dat de experience niet geschikt is voor kinderen jonger dan 8 jaar.

Andere hoogtepunten vonden onze kids de orkaanmachine waarin je de kracht van een flinke storm meekrijgt en de grappige Zeeleeuwenshow. Ondanks dat de show een educatieve insteek heeft en de dieren er goed verzorgd uitzien, geeft het mij toch een dubbel gevoel om de dieren trucjes te zien doen maar nogmaals Mike en Milou vonden het fantastisch. Het mooie zeeaquarium viel in de smaak en het bezoek aan één van de pijlers in het binnenste van de Deltawerken maakte het af. Een leuk dagje uit en het hele jaar door geopend! Op hun website vind je de openingstijden en prijzen.

Proef Zeeland

Om de hoek bij Neeltje Jans zit ‘Proef Zeeland’, een viskwekerij waar je vis-, schaal- en schelpdieren kraakvers in de winkel kunt bestellen om ze vervolgens onder het genot van een lekker wijntje (ze hebben een mooi assortiment die ook per glas besteld kunnen worden) kunt eten op het terras.  Om teleurstellingen te voorkomen, ze zijn in de zomer geopend tot 18.00 en in de winter tot 17.00 uur. Een goede lunchoptie dus. Gesloten op zondag.

Tofste strandtenten

Ook onze leukste strandpaviljoens op Schouwen-Duiveland deel ik graag met je. Op deze toffe plekken kun je, al zittend op een heerlijk terras, de zon zien zakken in de zee! In Westerschouwen was bij ons Sand&Pepper favoriet. Deze strandbar ligt aan een mooi stukje strand bij de Kop van Schouwen. Naast de fijne strandtent met terras hebben ze ook een super hip strandbarretje waar je strandbedjes en tevens de heerlijkste drankjes kunt halen. Op de Brouwersdam vonden wij het maar moeilijk kiezen uit al die leuke strandpaviljoens… Vorig jaar opende Strandclub Zee haar deuren en het is echt heerlijk vertoeven op hun terras. Ook binnen hebben ze een fijne sfeer en uitstraling en de gerechten die we gegeten hebben vielen in de smaak. Beachclub Natural High is behalve strandtent ook kite- en golfsurfschool en onze kids vonden het maar wat gaaf om alle stunts in de golven te kunnen volgen. Beachclub Perry’s is ook een zeer populaire plek en biedt gerechten van over de hele wereld en een leuke speelplek voor de kinderen op het strand.

Zierikzee

Een bezoek aan dit pittoreske stadje mag zeker niet ontbreken tijdens je trip naar Schouwen-Duiveland. Met ruim 500! monumenten is het in Zierikzee heerlijk dwalen door de prachtige oude straatjes. En volg je één van de stadwandelingen in het oude centrum, dan kom je ook tal van leuke winkels, restaurants en andere bijzondere plekjes tegen. Beklim de Sint Lievensmonstertoren, die in de volksmond ook wel Dikke Toren wordt genoemd. Vanaf boven heb je een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving. Sla ook de oude- en de nieuwe haven niet over. In de Nieuwe Haven kun je vanaf één van de terrasjes, de vissersboten en de jachten de stad zien binnenvaren en in de Oude Haven liggen diverse historische schepen aangemeerd. Leuke lunch- of dinerplek vonden wij de Zeeuwse Hemel waar je ook allerlei lekkers mee naar huis kunt nemen. Wil je echt culinair in de watten worden gelegd, ga dan naar Bij Kees waar je terecht kunt voor een heerlijke avond uitgebreid tafelen.

Wil jij Schouwen-Duiveland ook bezoeken en heb je meer informatie nodig over leuke activiteiten, restaurants en accommodaties dan adviseer ik je om de website van VVV Zeeland te bezoeken. Daarnaast liggen er bij veel accommodaties boekjes met activiteiten uit de omgeving.

No Comments

Leave a Reply

Ik accepteer de Privacy Policy

Blog

Archieven

Volg me

Abonneer op mijn blog

×