Laatste berichten

Tags

Sinterklaas stress voorkomen

15 november 2018 marjon 2 Comments

Sinterklaas stress voorkomen

15 november 2018 Marjon 2 Comments

Het gaat bij ons in huis al weken maar over 1 ding… Sinterklaas komt bijna! Inmiddels zijn de eerste verlanglijstjes gemaakt en er wordt al druk geoefend met de liedjes. Voor de kids is dit de beste tijd van het jaar. En ondanks dat ik het ook een heel gezellig feest vind, vind ik mijn hyperactieve kids wat minder gezellig. Hoe voorkom je Sinterklaas stress voor jezelf en voor de kinderen? Hieronder een aantal tips die mij helpen.

Buikpijn en slapeloze nachten

Vorig jaar had Milou veel last van ‘buikpijn’ en kwam ze lastig in slaap. Zo spannend vond ze het allemaal. Zou ze echt wel de gevraagde cadeautjes krijgen en was ze wel lief genoeg geweest? De spanning begon met het Sinterklaasjournaal. Vorig jaar heb ik de fout gemaakt om maar af en toe met haar mee te kijken. Ik kwam er dus pas laat achter dat de stress daardoor kwam. In het journaal was namelijk het grote boek met alle kadowensen in het water gevallen. Kwam dat nog wel goed? Ze maakte zich er harstikke druk over. Tip dus om elke dag gezellig 10 minuutjes samen te kijken, dan weet je de verhaallijn en kun je eventuele spanningen wegnemen. En mocht het een keer niet uitkomen? Je kunt het ook terugkijken.

Verder is het onverstandig om Sinterklaas te gebruiken als dreigmiddel. Sinterklaas is een kindervriend en niet iemand die minder cadeautjes geeft als ze niet lief zijn geweest. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijzelf hieraan wel eens schuldig heb gemaakt… inmiddels weet ik dat ze het hierdoor alleen maar spannender gaan vinden.

Overdaad schaad

Natuurlijk is het leuk om naar de intocht op televisie te kijken, live naar een intocht te gaan, ook nog een feest op school te hebben, wellicht op het werk van papa of mama, bij de sportclub en natuurlijk tijdens pakjesavond zelf. Overdaad schaad. Beperk de activiteiten naar wat jouw kind aankan. Wij kiezen er bewust voor om alleen naar de intocht te gaan, het feestje op school wordt uiteraard gevierd en thuis vieren we 1 keer met alle opa’s en oma’s samen pakjesavond. Dat betekent dat we soms ‘nee’ zeggen tegen bepaalde uitnodigingen maar zo houden we het wel een stuk gezelliger thuis.

Bij Sinterklaas hoort lekkers. Maar al die suiker maken de kids, zo mogelijk, nog meer hyper. Natuurlijk mogen ze bij ons wat snoepen als ze iets in hun schoentjes hebben gekregen. Maar de rest gaat in de kast en is voor een later moment. Eerlijkheidshalve eten we daarom in het erop volgende jaar nog steeds chocoladeletters 😉

Duidelijkheid

Het klinkt heel logisch… maar het helpt de kids enorm wanneer zij precies weten waar ze aan toe zijn. Wanneer mogen we onze schoen zetten, over hoeveel nachtjes is het pakjesavond etc? We maken samen een kalender waar dit allemaal op komt te staan. Mocht je minder tijd hebben, je kunt er ook 1 downloaden. Dit is een hele leuke, thx Eveline voor de tip :-).

Verlanglijstjes

De grote Intertoys speelgoedboeken zijn al weken in huis. We hebben er in de winkel één extra gehaald zodat ze allebei aan de slag konden met knippen en plakken. 

Het grote voordeel van al vroeg de lijstjes maken, is dat jij ook meer tijd hebt om de cadeautjes te kopen. Ik heb nu al een groot deel in huis, scheelt me een hoop stress kan ik je vertellen 😉

Wellicht hebben jullie ook tips voor mij zodat we nog meer van dit mooie feest kunnen gaan genieten. Ik heb er zin in, maar ben toch altijd weer blij als het 6 december is…

 

2 Comments

 • Eveline 17 november 2018 at 08:05

  Graag gedaan!
  En Thanks…je blog over ‘ moet ik dit nu doen?’ Dit heb ik al vaak ingezet in gesprekken!

  • Marjon 17 november 2018 at 09:28

   Fijn om te horen dat je het kunt gebruiken ;-). Zeg het voort…! Het voorkomt wellicht een hoop ellende.

  Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Blog

  Archieven

  Volg me

  Abonneer op mijn blog

  ×